Instappen op een niet optimaal rijdende trein

Betere patiëntenzorg leveren door implementatie van nieuwe medische apparatuur; dat was de uitdaging binnen deze zorgorganisatie. Door gebrek aan samenwerking, samenhang en integratie liep het project gevaar. Argentum werd via Vebego Facility Solutions gevraagd structuur aan te brengen en gelijktijdig de organisatie ‘toekomst proof’ te maken. Onze medewerker stapte in de reeds rijdende trein.

Verbeteren zonder te ontsporen

In de rol als eindverantwoordelijke van het projectteam werd er een tussentijdse evaluatie gehouden. Naast de implementatie van de medische apparatuur, moesten gelijktijdig bouwkundige en werkplekgerichte zaken worden aangepakt. Al snel bleek dat het doorvoeren van een aantal belangrijke wijzigingen op basis van een gedragen besluitvorming de ontwikkeling van de organisatie ten goede zou komen.

Verheven tot standaard aanpak

Het resultaat mag er zijn! Het project werd op tijd opgeleverd, de rust tijdens de implementatie keerde terug, de communicatie was op orde, er kwam duidelijkheid in sturing, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. De aanpak van dit project is nu de benchmark voor overige projecten in deze organisatie.

"Interesse gewekt? We vertellen je graag meer over deze opdracht en onze gedachtegang rondom dergelijke projecten."

— Wessel van Soest, Transitiemanager