Met een gerust hart verhuizen

Basisschool De Vlinderboom is eind december 2022 verhuist. Argentum werd hiervoor via UTS Abbink ingehuurd door Octant (Basisschool De Vlinderboom). Onze medewerker was verantwoordelijk voor de verhuizing naar de nieuwbouw en de oplevering van het bestaande gebouw. In het bestaande gebouw kwam na de kerstvakantie van 2022 een andere basisschool (basisschool de Keizerskroon).

Rust en integraliteit

Voor basisschool De Vlinderboom was het van belang dat men met een gerust hart kon verhuizen. Dit hield in dat er niet alleen gekeken werd naar de verbouwing zelf, maar onder andere ook naar stroom, ICT, techniek, veiligheid en communicatie met afdeling. Kortom, er was behoefte aan een integrale aanpak.

Mensgerichte aanpak

Bij deze verhuizing zijn er net zoals bij andere verhuizingen intakegesprekken met afdelingen en onderwijsgroepen uitgevoerd. Het doel hiervan is om de medewerkers van de te verhuizen en onderwijsgroepen afdelingen mee te nemen en voor te bereiden op de nieuwe werkomgeving. Hierbij werd ook gekeken naar de behoeften van de afdelingen en onderwijsgroepen. Vervolgens werden de inventarisaties nagelopen met inventarisatielijsten en werden de afdelingen en onderwijsgroepen op de hoogte gesteld van de laatste informatie. Tijdens dit proces is er veel communicatie geweest met elkaar. Door de juiste voorbereiding is de verhuizing rustig en voorspoedig verlopen, precies zoals vooraf gewenst werd.

"Interesse gewekt? We vertellen je graag meer over deze opdracht en onze gedachtegang rondom dergelijke projecten."

— Wessel van Soest, Transitiemanager