Leeghalen van twee gebouwen en inhuizen van nieuwe locatie (gebouw C) aan de Kralingse Zoom

Na twee maanden voorbereiding heeft argentum * in de rol van projectmanager/huisvesting coördinator een ‘next level’ opdracht ten uitvoer gebracht. 

Centraal stond het leeghalen van twee panden van de Hogeschool Rotterdam met resp. 5 en 9 verdiepingen en het tegelijkertijd inrichten en inhuizen van het nieuwe gebouw C aan de Kralingse Zoom in de schoolvakantie van 17 juli tot en met 21 augustus. 

Daarbij lag de focus in dezelfde periode op het in-en uithuizen van een aantal zomerverbouwingen en diverse interne schuifbewegingen binnen de oudbouw van de locatie.

In dit project was het maken van een planning en het opstellen van een plan van aanpak cruciaal. De complexiteit lag met name op het gebied van planning, logistieke daadkracht en een strikte deadline: uitvoering binnen een tijdsbestek van 5 weken. 

De vele schuifbewegingen op meerdere locaties tegelijk maakten dat er goed moest worden geschakeld tussen alle partijen, John, als geen ander bekend met complexe vraagstukken en multitasking, werkte als de smeerolie tussen de tandwielen om deze tandem in beweging te houden.

Bij de start van het nieuwe schooljaar diende alles op zijn plek te staan. Dit betekende weinig speling in de doorlooptijden, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit moest worden bewaakt. Door vooraf intakegesprekken te hebben gehouden met de afdelingen en onderwijsgroepen was iedereen voorbereid op de verhuizing en werd er rekening gehouden met de behoeften van de interne organisatie. Ook hierin was de rol van John onmiskenbaar. Zelf zegt hij hierover: ‘Je moet zorgen dat je zichtbaar aanwezig bent en een vraag of opmerking serieus neemt vanaf de voorbereiding tot de nazorgfase’. 

Door een, en we citeren John, ‘voortreffelijke samenwerking tussen team argentum*, het voor deze klus ingevlogen verhuisteam, het FIT en ICT team van de Hogeschool Rotterdam zijn alle deadlines op tijd gerealiseerd. Door middel van onze adequate nazorg hebben we alles voor de start van het nieuwe schooljaar naar tevredenheid van deze mooie opdrachtgever kunnen afronden’.

Hogeschool Rotterdam

"Interesse gewekt? We vertellen je graag meer over deze opdracht en onze gedachtegang rondom dergelijke projecten."

— Wessel van Soest, Transitiemanager